Behandeling volwassenen

Als er sprake is van duidelijke psychische problemen kan een psychologische behandeling binnen de Generalistische Basis GGZ aangewezen zijn. Wellicht bent u hiervoor verwezen door de huisarts.

De focus van de behandeling ligt op het herstellen van de balans waarbij we kijken naar terugkerende patronen die herstel in de weg kunnen staan. ‘Wat gebeurt er (steeds) met mij?’ is een belangrijke vraag. Leren luisteren naar wat je lichaam te vertellen heeft kan je innerlijke bewustzijn versterken en een sleutel zijn voor herstel.

Specifieke interventies kunnen nodig zijn om een stagnatie te herstellen, bijvoorbeeld interventies gericht op angst of trauma. We maken gebruik van uw eigen krachtbronnen en creativiteit. Doel van de gesprekken is om op een punt te komen dat u merkt zelf weer de regie op uw leven te hebben waardoor er herstel kan plaatsvinden. Er is dus geen volledig herstel nodig voordat we het traject kunnen beëindigen!

In mijn werk put ik uit technieken vanuit mindfulness, symbooldrama, cognitieve gedragstherapie, schematherapie en traumabehandeling. Regelmatig werk ik samen met andere disciplines, zoals een homeopaat, een oefen- of fysiotherapeut, een gezins- of relatietherapeut om van verschillende invalshoeken te werken aan het herstel van de balans. De laatste maanden heb ik zeer positieve ervaringen opgedaan met online behandelingen (via beeldbellen) waarbij het voordeel is dat u in uw eigen omgeving bent tijdens de behandeling.

Bekijk hier het kwaliteitsstatuut van Breed Perspectief: link kwaliteitsstatuut.

‘In het leven maken mensen allerlei fasen door. We worden opgevoed, gaan naar school, kiezen een studie, krijgen werk, stichten een gezin en worden ouder. In al die fasen kunnen psychologen een rol spelen om ons weerbaar te maken en het leven aan te kunnen. Zij kunnen ons helpen bij het gezond opvoeden, het ontwikkelen van levensvaardigheden, ons stimuleren gezond in ons werk te staan en zingeving in ons werk en persoonlijk leven te bevorderen.’

Bron: VGCt

‘In een dwarsstraat kom je vaak de mooiste dingen tegen’

– Loesje

Wachttijd
6-11-2021: de wachttijd voor een eerste gesprek is momenteel 3 maanden. Er is daarna geen wachttijd voor de start van de behandeling. Met welke klachten er wordt aangemeld heeft geen invloed op de wachttijd.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf het eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

Waarneming
Breed Perspectief werkt samen met collega’s die betrokken zullen worden in het geval de praktijk plotseling tijdelijk of permanent gesloten wordt.

Vergoeding
De volwassenzorg valt binnen de Generalistische Basis GGZ. De behandeling wordt in principe vergoed vanuit de basisverzekering wanneer er een verwijzing is van de (huis)arts. De vergoeding wordt ingehouden op het eigen risico. U wordt geadviseerd vóór een eerste gesprek navraag te doen bij uw zorgverzekering over de hoogte van de vergoeding.

De kosten worden na afloop van de behandeling rechtstreeks bij de verzekeraar gedeclareerd wanneer er een contract is met uw zorgverzekeraar. Breed Perspectief heeft in 2021 een contract met de volgende zorgverzekeraars: Z&Z, ONVZ, VvAA, AZVZ, JaaahPNO, Salland, HollandZorg, ZorgDirect, CZ, OHRA, Nationale Nederlanden, DSW, InTwente, De Amersfoortse, Ditzo, Stad Holland, Zilveren Kruis, Pro Life, Interpolis, FBTO, Achmea, De Friesland, Aevitae. 

Wanneer er géén contract is met uw zorgverzekeraar, wordt er vaak slechts een percentage vergoed. De nota wordt dan naar u gestuurd die u kunt indienen bij de zorgverzekeraar. De kosten bedragen €228,04 voor een onvolledig behandeltraject, €522,13 voor een kort, €885,01 voor een middellang en €1434,96 voor een intensief behandeltraject. Het tarief voor niet-verzekerde zorg (OZP-tarief) en zelfbetalers bedraagt €95,00 per consult van 45 minuten.

In het geval van niet of te laat afzeggen van een afspraak (binnen 24 uur) wordt de gereserveerde tijd in rekening gebracht. Deze kosten bedragen € 47,50 en zijn niet declareerbaar.

Contact

Locatie

Alphen a/d Rijn

Wilhelminalaan 2
2405 ED  Alphen a/d Rijn

tel: 06 - 38 09 11 64
info@breed-perspectief.nl

Locatie

Nieuwkoop

Industrieweg 17C
2421 LK  Nieuwkoop

drs. P.J. Breed

GZ-psycholoog (BIG registratienummer 19061375725)
Cognitief Gedragstherapeut VGCt®,
Registerpsycholoog NIP / Kinder & Jeugd
Orthopedagoog Generalist NVO
KvK 27323514