Behandeling kinderen en jeugd

Lukt het uw kind of jongere niet om, met hulp van ouders en school, de ontwikkelingsstappen die bij de leeftijd passen te nemen, dan kan een behandeling hier een aanvullende ondersteuning zijn. Er wordt gezamenlijk een op maat gemaakte behandeling opgezet waarbij kinderen leren putten uit hun eigen creatieve mogelijkheden. Ouders worden waar nodig als ondersteuning ingezet.

Specifieke interventies kunnen nodig zijn om een stagnatie te herstellen, bijvoorbeeld interventies gericht op angst of trauma. Regelmatig werk ik samen met andere disciplines, zoals een homeopaat, een oefen- of fysiotherapeut, een gezins- of relatietherapeut om van verschillende invalshoeken te werken aan vermindering van de klachten.

In mijn werk put ik uit technieken vanuit mindfulness, symbooldrama, cognitieve gedragstherapie, schematherapie en traumabehandeling. Doel van de behandeling is om op een punt te komen dat jullie zonder ondersteuning vooruit kunnen. Volledig klachtenvrij zijn is dus niet nodig voordat we het traject hier kunnen beëindigen! Online behandelen (via beeldbellen) geeft vaak goede resultaten en behoort tot de mogelijkheden. 

Bekijk hier het kwaliteitsstatuut van Breed Perspectief: link kwaliteitsstatuut.

‘Iedereen is een genie. Maar als een vis wordt beoordeeld op zijn vaardigheid om in bomen te klimmen, zal hij zichzelf zijn hele leven als een mislukking beschouwen.’

– Albert Einstein

E
Angst
 
E
Adoptie
 
E
Boosheid
 
E
Pesten
 
E
Hechting
 
E
Verdriet
 
E
Ingrijpende gebeurtenissen
 
E
Omgaan met chronische ziekte
 
E
Trauma
 

‘Het donker is banger
voor mij’

– Loesje

Wachttijd
6-11-2021: de wachttijd voor een eerste gesprek is momenteel 3 maanden. Er is daarna geen wachttijd voor de start van de behandeling. Met welke klachten er wordt aangemeld heeft geen invloed op de wachttijd.

Wanneer u de wachttijd voor uw kind te lang vindt, kunt u informatie krijgen over welke collega-praktijken een minder lange wachttijd hebben. 

Waarneming
Breed Perspectief werkt samen met collega’s die betrokken zullen worden in het geval de praktijk plotseling tijdelijk of permanent gesloten wordt.

Vergoeding
Jeugdhulp binnen de Jeugdwet wordt vergoed vanuit de gemeente met een geldige verwijzing naar de Generalistische Basis GGZ. Voor de behandeling van kinderen en jeugd heeft Breed Perspectief heeft een contract met:

GO! voor jeugd: gemeente Alphen a/d Rijn en Kaag en Braassem

Holland Rijnland: gemeenten Nieuwkoop, Hillegom, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Het tarief voor niet-verzekerde zorg (OZP-tarief) en zelfbetalers bedraagt €95,00 per consult van 45 minuten.

In het geval van niet of te laat afzeggen van een afspraak (binnen 24 uur) wordt de gereserveerde tijd in rekening gebracht. Deze kosten bedragen € 47,50 en zijn niet declareerbaar.

Contact

Locatie

Alphen a/d Rijn

Wilhelminalaan 2
2405 ED  Alphen a/d Rijn

tel: 06 - 38 09 11 64
info@breed-perspectief.nl

Locatie

Nieuwkoop

Industrieweg 17C
2421 LK  Nieuwkoop

drs. P.J. Breed

GZ-psycholoog (BIG registratienummer 19061375725)
Cognitief Gedragstherapeut VGCt®,
Registerpsycholoog NIP / Kinder & Jeugd
Orthopedagoog Generalist NVO
KvK 27323514